Tips för att komma i julstämning

Att komma i rätt stämning inför jul är inte helt enkelt alla gånger. Men det finns flera aktiviteter som du kan ägna dig åt från första advent och framåt för att verkligen komma i julstämning. Om du har barn är det perfekt att sätta upp en nissedörr för att komma i rätt stämning. När du har en nissedörr har en nisse flyttat in. Det finns massor med härliga tillbehör till en nissedörr. En nissedörr har blivit en stor favorit hos många, inte minst barn i olika åldrar. Att göra saker med barn kan verkligen bidra till en trivsam månad fram till jul. En nisse hittar inte sällan på en massa bus fram till jul.

Julbaka tillsammans

Att baka tillsammans med dina nära och kära är ett annat tips. Det är något speciellt med nygräddade lussebullar och pepparkakor. Det är mycket trivsamt att baka tillsammans. Om du bakar med barn är det dock en bra idé att inte ha för höga krav eller högt ställda förväntningar. Låt det istället bli som det blir. Det är även bra att baka en dag då det finns tid till det så att det inte behöver bli stressigt och sura miner.

Bjud på julfika

När du har bakat ihop något gott är det perfekt att bjuda in till adventsfika. Att sitta ner tillsammans med familjen och vänner är väldigt mysigt. Att dricka glögg eller varm choklad till bakverken är pricken över i:et. Att pyssla är också en aktivitet som kan skapa julstämning. Gör egna julkort, julpynt eller andra julsaker. Det finns mängder med julpyssel att göra. Barn brukar tycka det är väldigt trevligt att pyssla, speciellt om du själv är med. Att skicka ut egengjorda julkort brukar uppskattas hos mottagaren.

Gör en utflykt

Under december månad kan det även vara trevligt att packa picknickkorgen med godsaker och bege dig ut på en utflykt i skogen. Det är ett ypperligt tillfälle att passa på att komma ner i varv om du är stressad inför julen. Att prioritera återhämtning är bra för din hälsa och välmående. Bjud med några vänner och ha en riktigt mysig stund tillsammans.

Pynta hemmet

När det blir första advent kan du adventspynta hemma för att du ska få julstämning. När julen närmar sig kan du pynta ytterligare lite mer med en gran och tomtar. Till advent är ljusstakar och ljusslingor mysiga att hänga upp. Det skänker dessutom ljus under den mörka tiden på året. Det finns massor med adventspynt men även julpynt i butiker, det gäller bara att hitta det som tilltalar dig mest.