Så kan din livsstil påverka dina tänder

Det finns mycket i livsstilen som påverkar både kropp och sinne. Av någon anledning tänker många inte på att tänderna faktiskt hör kroppen till, och att även dem påverkas av livsstilen. Att till exempel stress är dåligt för hälsan i allmänhet, vet nog de flesta vid det här laget. Men visste du att det till och med skulle kunna påverka tänderna? Så det är långt ifrån bara skötseln av mun- och tandhygienen som påverkar skicket i längden.

Det är bra att förebygga skador, sjukdomar och andra problem med mun och tänder men när skadan redan är skedd, är det oftast behövligt att gå till tandläkaren för hjälp. I vissa fall kan tandimplantat i Stockholm ersätta tänder som skadats eller förlorats helt, och på så sätt ge ett naturligt resultat.

Allt du stoppar i dig kan påverka

Har det redan gått så långt att nya konstgjorda tänder behövs, finns således tandimplantat i Stockholm. Så bor du i närheten kan det vara en lösning för dig. Att användning av droger kan ha stor påverkan på tänderna, känner nog många till. Men även alkohol kan förvärra sjukdomar i mun och på tänder. När det gäller mat och dryck i allmänhet, bör du försöka dra ner på livsmedel med högt innehåll av socker eller syra. Du kan även gynna tänderna genom att lägga om dina mattider och liknande vanor, så du inte går och småäter utan i stället kan låta tänderna återhämta sig och vila. De flesta anpassar givetvis inte hela kosten efter vare sig tänder eller hälsa i allmänhet, men några ändringar kan göra stor skillnad. Se även till att gå på regelbundna tandvårdsbesök för förebyggande vård. Oavsett om du behöver mer regelbunden hjälp för att underhålla tandhälsan eller tandimplantat i Stockholm, så välj en bra klinik med bra erfarenhet.

Stress och sömn

Gnisslande eller pressande av tänder kan ske både i vaket tillstånd och när du sover. Det kan bland annat ske till följd av stress. Tandgnisslande eller pressande kan bland annat ge problem med ilningar, spänningshuvudvärk eller att det gör ont i nacke, du kan känna dig trött i käken och du kan även enklare förstöra tidigare lagningar i tänderna. Även om inte allt gnisslande och pressande beror på stress, så är det en bra anledning att fundera över hur det står till med stressen för dig om du gör något av ovanstående.