Moderna livsstilar i Sverige

I det moderna Sverige kan man leva som man vill. Det innebär också en stor drös av olika livsstilar.

Inspirationen är stor

För den som vill leva precis som den vill är det en bra tid att leva i. Det spelar ingen roll om killar vill ha nagellack, tjejer raka håret eller något annat. Det här var saker som hade höjt många ögonbryn för bara några årtionden sen, men som är fullkomligt normalt under 2020-talets Sverige.

De moderna livsstilarna påverkas av många. Framför allt influencers då de spelar en väldigt stor roll i det moderna samhället. Då många yngre – och äldre – använder internet och sociala medier flera timmar per dag innebär det att inspirationen kommer just därifrån.

En tweet från en känd person eller ett Instragram-inlägg från en svensk influencer kan påverka väldigt mycket och framför allt få stor spridning. Det här har dock kritiserats till viss del då många anser att influencerna enbart försöker tjäna pengar, framför allt på yngre personer. Oavsett vad finns det många andra att influensernas av. I dagens samhälle är det inte minst vanligt att yngre väljer att hämta inspiration från andra länder och kulturer.