Livsstilsförändringar

Att göra större livsstilsförändringar kräver tid, tålamod och engagemang. Att implementera en ny vana är inte helt enkelt. När livet rullar på är det dessutom lätt att halka tillbaka in i gamla invanda mönster. Det viktiga för att lyckas är att göra en långsiktig plan som innehåller delmål och mål. För att du ska bli motiverad att fortsätta din resa är belöningar en bra idé. Du kan exempelvis belöna dig med skönhetsbehandlingar om du gillar sådant. Du kan på Akademikliniken hitta flertalet skönhetsbehandlingar, allt från hud- och kroppsbehandlingar till injektioner.

Belöna dig för att få motivation

Om det är någon speciell behandling som du går och trånar efter kan du belöna dig med den när du har nått ett delmål eller lyckas införa en ny vana i ditt liv. Läs på om olika behandlingar på Akademikliniken, de har ett stort utbud. Du kan även boka tid på Akademiklinikens hemsida. Skönhetsbehandlingar är inte bara bra för att du ska vara motiverad att göra dina livsstilsförändringar, du tar även hand om dig själv. En behandling på Akademikliniken kan göra att du blir mer nöjd med dig själv eller så kan den bidra med återhämtning.

Inför mikrovanor

När du ska göra livsstilsförändringar handlar det om att ta små steg. De nya vanorna du ska införa behöver vara små förändringar. Börja med att införa mikrovanor och börja inte med för mycket samtidigt. Du kan till en början starta med en ny mikrovana åt gången. Grundbulten för att lyckas med en livsstilsförändring är att införa enklare rutiner som du känner att du verkligen vill göra och som passar in i din vardag. Det är även en fördel om du känner att de nya rutinerna får dig att må bra. För att kunna göra en livsstilsförändring är det viktigt att veta varför du gör det. Hitta ditt varför, det kommer också att vara en motivator för dig att fortsätta kämpa de dagarna det känns tufft.

Tvinga dig inte till saker

Tvinga dig inte till några nya vanor, det kommer inte att hålla. Om du vet med dig att du är helt slut efter jobbet ska du inte lägga in ett träningspass där. Att tvinga dig själv att träna när du är slutkörd kommer förmodligen inte att hålla någon längre tid. Du kan inte åstadkomma hållbara förändringar genom tvång.