Inred med palettblad i fina krukor

Palettblad är en populär bladväxt som är fin både på fönsterbrädan och ute på balkongen. Det är en färgglad och rolig växt att inreda hemmet med. Köp sticklingar, så kommer de mycket lättare att anpassa sig till ditt hem.

Köp sticklingar online

Det finns en mängd olika palettblad, eller coleus, att välja mellan. Från enfärgade till härligt melerade blad i lila, grönt och gult i en mängd olika mönster. Det är inte konstigt att det är en så populär krukväxt. Det smartaste är att köpa sticklingar som du sedan driver upp. Då kommer växten att anpassa sig till ditt inomhusklimat och klara sig bättre, förutom att det också är bättre för klimatet att köpa sticklar än stora växter. Du hittar en stort utbud av palettblad på Wexthuset där du även kan köpa växter, fröer, dekoration, växthus och allt annat du behöver till din trädgård.

Fördelen med att köpa sticklingar

Det finns många fördelar med att köpa sticklingar istället för en färdig planta när du vill ha palettblad. Först och främst är ju sticklingar billigare. Men om du älskar bladväxter är sällan priset den största fördelen. Genom att driva upp plantan själv kommer den acklimatiseras till ditt hem. Den växer upp på en särskild fönsterbräda och kommer att utvecklas utifrån det klimatet. Om du köper en stor växt är det inte lika säkert att den klarar sig eller kommer att trivas lika bra. Den har ju vuxit upp i ett annat klimat. En annan stor fördel med att köpa just sticklingar är att det underlättar för att få tag på lite ovanligare palettblad. Det finns hundratals olika palettblad att välja mellan. Efter ett tag kommer du se en sort som du verkligen kommer att vilja ha, men du hittar ingen planta. Då kan du istället köpa den som en stickling och driva upp växten själv. Sedan är det bättre för miljö och klimat. Istället för att frakta en hel blomma, så handlar det bara om en liten stickling.

Driv upp sticklingarna

När du fått hem sticklingar är det dags att plantera dem. De behöver planteras i en större kruka med näringsrik och lucker jord. Det är smart att även lägga lecakulor i botten. Sticklingen kommer att växa snabbt, så du kommer få plantera om den flera gånger medan den växer upp.

Inred med palettblad

För många av oss är blommor och växter inte bara dekoration, utan nästan en livsstil: Ett härligt intresse som förgyller både hem och trädgård. Det är roligt och rofyllt att inreda med fina blommor. Palettblad är perfekta prydnadsväxter. Eftersom det finns så många olika palettblad att välja mellan kan du verkligen inreda med växten. Det är en rolig växt att samla på. De är både trevliga att ha på fönsterkarmen och på bordet. Köp fina krukor som både passar växten och din inredning. Ett tips är att köpa flera krukor när du väl handlar. Då blir det snyggare om du skulle vilja köpa fler sticklingar. För att ge hemmet en röd tråd kan du välja en färg, som grön eller mycket lila, på dina palettblad i ett visst rum. Så ger det ett mer enhetligt intryck. Palettblad trivs även utomhus under den varmaste sommaren. Ställ ut krukorna på altanen, balkongen eller i uterummet.