Få sminket att hålla hela dagen

Har du tröttnat på att sminket runnit av dig efter bara några timmar på arbetet eller krogen? Då är du långt ifrån ensam. Många lyckas med den perfekta sminkningen innan de kliver utanför dörren, men bara några timmar efter har hälften försvunnit. Ögonskuggan har lagt sig i tjocka veck på ögonlocken, läppstiftet har försvunnit och foundationen är ett minne blott. Kvar finns inte ens en skymt av rougen och den snygga highlighter du precis köpt.

Ja, vi vet att det kan vara lite av en kamp att få sminket att sitta snyggt, men genom att förbereda på rätt sätt och ha rätt grundprodukter kan du faktiskt lyckas! Ditt smink kommer inte bara att sitta under tiden du är på jobbet, utan det håller också för AW:n med kollegorna på kvällen. Här berättar vi vilka produkter du ska satsa på och hur du ska gå tillväga.

Bästa produkterna för en hållbar sminkning

1. Läppar

Ett snyggt läppstift kan höja hela din look på bara några sekunder, men det förutsätter att det sitter kvar. Här rekommenderar vi att du börjar med ett högkvalitativt läppstift i en färg som du verkligen gillar. Lägg en riktigt bra grund genom att först skrubba läpparna med en bra läppskrubb, för att därefter återfukta och använda en läppstiftsprimer.

2. Foundation

För att du ska få din foundation att hålla hela dagen är en primer A och O. En primer lägger sig som en skyddande hinna och förhindrar svett och fett från att tränga igenom och förstöra din make up. Vill du ha ett extra skydd rekommenderar vi att du även använder en setting spray efter du har applicerat din foundation.

3. Rouge och highlighter

Vill du att rougen och highlightern ska sitta hela dagen är det återigen setting sprayen som du ska använda dig av. Kom ihåg att applicera sminkprodukterna innan du sprayar på sprayen. Hela syftet med setting spray är att försegla pigmenten och minska risken för att fukt kommer in och förstör. En bra setting spray kan till och med förhindra att händer drar med sig sminket, t.ex. om du lutar ansiktet i händerna.

4. Ögonskugga

Vi har alla varit där någon gång! Du har lyckas med ögonskuggan till perfektion och är nöjdare än du någonsin varit. När du tittar dig i spegeln efter någon timme inser du dock att alla pigment från skuggan har samlats i vecket på ögonlocken. Det beror helt enkelt på att huden på ögonlocken är fetare än på många andra platser i ansiktet. Det här problemet löser du enklast med hjälp av en riktigt bra ögonskuggsprimer. Vi rekommenderar att du använder en som är specifikt framtagen för ändamålet, eftersom de också förstärker pigmenten och gör färgerna mer klara.